Savannah Boek

Exclusief boek over de Savannah in de maak!

Goed nieuws voor alle Savannah-liefhebbers: er wordt gewerkt aan een exclusief, informatief en schitterend boek over de Savannah kat! Het boek wordt geschreven door Cindy Schwering , die inmiddels meerdere succesvolle dierenboeken op haar naam heeft staan. Als het boek gereed is, dan is deze te bestellen op Dierenbenodigdheden Blauwestad of Dierenboeken bestellen.

Een exclusief ras leent zich voor een dito boek. Dus is gekozen voor een groot formaat, exclusieve fotografie en een bijzondere vormgeving. Het luxueuze boek zal in een beperkte oplage worden gedrukt. Aan het boek zullen verschillende experts meewerken, waaronder een aantal fokkers, een keurmeester en een dierenarts. Verschillende Savannah’s uit verschillende lijnen zullen in het boek te bewonderen zijn, zodat de lezer een goed beeld krijgt van de Savannah in Nederland. De foto’s zullen worden gemaakt door fotograaf Anita Giskes van Eyedea.nl en Carolien van Schie van carolienvanschie.nl.  De verwachting is dat het boek in de loop van 2019 uitkomt. 

Update: Fotograaf Savannah boek legt de lat hoog!

Voor wie niet kan wachten om te zien hoe het eerste Nederlandstalige boek over de Savannah eruit komt te zien is er goed nieuws: dierenfotograaf Anita Giskes van Eye Dea Fotografie heeft alvast een aantal beelden prijsgegeven!

“Het is zo ontzettend leuk om deze bijzondere katten vast te mogen leggen”, aldus de dierenfotograaf die het merendeel van de fotografie van het boek zal verzorgen. “Ik heb inmiddels een fokker van Servals mogen bezoeken, waar ik waanzinnige foto’s heb kunnen maken. De omgeving was prachtig, de dieren werkten mee, het was echt een feestje! Daarnaast zijn er inmiddels al een aantal shoots geweest met zowel volwassen Savannah’s als kittens. Ik heb al heel veel ervaring in het vastleggen van zowel honden als katten, maar wat het werken met Savannah’s als modellen vooral anders maakt, is hun alert- en snelheid. Daar moet je als fotograaf wel op ingespeeld zijn. Maar als het dan toch lukt om net op dat juiste moment die perfecte foto te maken, dan is dat ook extra kicken!”

De prachtige beelden zorgen voor hoge verwachtingen over het boek. “Dat mag ook”, stelt Anita gerust. “Want dit gaat echt een heel exclusief en prachtig boek worden. Het boek wordt in een heel groot formaat uitgegeven, wat voor mij als fotograaf fantastisch is, omdat mijn foto’s op die manier optimaal tot hun recht komen. Cindy Schwering van Dierenboekenbestellen.nl stelt het boek samen en schrijft het, met behulp van een aantal experts, en Nelleke Dikkerboom van TantePee gaat het vormgeven. We hebben al meerdere keren samengewerkt, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat dit een prachtig boek gaat worden dat iedere kattenliefhebber wel op de koffietafel wil hebben liggen!”

All images and text are © Savannah Kat Fokkers Club NL